Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2016

Σχεδιασμός -Κατασκευή Γιαπωνέζικου ΚήπουΗ δημιουργία ενός Γιαπωνέζικου κήπου στην καρδιά της Κέρκυρας είναι σίγουρα κάτι που θα ξενίσει τους περισσότερους. Ο πελάτης μου πάντως μετά από ένα ταξίδι του στην Ιαπωνία μου τηλεφώνησε και μου ανέθεσε το σχεδιασμό ενός μέρους του κήπου του σε γιαπωνέζικο στυλ. 

Η πρόκληση ήταν μεγάλη γιατί ο γιαπωνέζικος κήπος θα έπρεπε να ενταχτεί σε έναν ιστορικό κήπο με αγγλικές επιρροές, τόσο στον σχεδιασμό του όσο και στα αντικείμενα που υπήρχαν στο χώρο.


Στην απόφαση αυτή βεβαία συντέλεσε και το γεγονός της υπάρχουσας φύτευσης. Μια σειρά με μπαμπού ήταν φυτεμένη στο νότιο τμήμα του κήπου. Εκεί ακριβώς τοποθετήσαμε την Γιαπωνέζικη γωνιά του κήπου. Το επόμενο στάδιο είναι το στρώσιμο λευκού χαλικιού στο έδαφος και η κατασκευή ενός ξύλινου deck που θα λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος μεταξύ των διαφόρων στοιχείων του κήπου. 
Φυσικά θα γίνουν επεμβάσεις και στον υπόλοιπο χώρου του κήπου. Ήδη έχει ξεκινήσει η κατασκευή ενός summerhouse. Σύντομα θα ανέβουν φωτογραφίες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: