Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Fred Perry - Barbour [Κατάστημα Ρούχων στην Ευγενίου Βουλγάρεως]












Ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες η κατασκευή του καταστήματος ρούχών 'Fred Perry' στην Κέρκυρα. Το κατάστημα βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο στην πόλης της Κέρκυρας (Ευγενίου Βουλγάρεως 14).

Ο χώρος παρουσίαζε κάποιες ιδιαιτερότητες που έπρεπε να αντιμετωπισθούν με προσοχή. Τόσο το χαμηλό ύψος (2.40m) όσο και το στενόμακρο σχήμα του χώρου (2.75x8.00m) μας οδήγησαν σε απλές και πρακτικές λύσεις ώστε να μεγαλώσει οπτικά ο χώρος.

Δημιουργήθηκαν ράφια και κρεμάστρες από γυψοσανίδα αλλά και από μέταλλο και γυαλί. Το βασικό χρώμα του χώρου είναι το λευκό που προσδίδει φως και καθαρότητα ενώ σαν συμπληρωματικό χρώμα το πράσινο μείωσε οπτικά το βάθος του χώρου.

Περιορισμοί υπήρχαν και στο φωτισμό λόγω του χαμηλού ύψους. Ο λευκός φωτισμός στην οροφή, φώτισε ομοιόμορφα το χώρο ενώ το κρεμαστό φωτιστικό τόνισε τον μοντέρνο σχεδιασμό του χώρου.

Το θέμα της βιτρίνας αντλήθηκε από την ιστορία της φίρμας 'Fred Perry' και σχετίζετε με το τένις. Παλιές φωτογραφίες από αγώνες τένις τόσο της Κέρκυρας όσο και του εξωτερικού, αλλά και φωτογραφίες από διαφημιστικές κάρτες της εταιρίας δημιούργησαν ένα ασπρόμαυρο κολάζ που έντυσε ένα παραβάν. Μια παλιά φωτογραφική μηχανή και παλιές αυθεντικές φωτογραφίες συνδυάστηκαν με τα χειμερινά ρούχα της εταιρίας κι δημιούργησαν μια ελκυστική και αισθητικά ισορροπημένη σύνθεση.

Δείτε φωτογραφίες από την διεξαγωγή των εργασίων εδώ και εδώ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

αρκετα καλο το αποτελεσμα της δουλειας σου.εχω επισκευτει το μαγαζι και το αποτελεσμα ειναι αρκετα ικανοποιητικο για εναν τοσο μικρο χωρο.....συνεχισε ετσι...